Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Cannot connect audio to encoder

  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default Cannot connect audio to encoder

    I keep getting that error when I try capturing. I went to the audio test settings, but there's nothing listed in the audio source/input.

    I'm on Vista and using internal sound (no separate sound card).

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    I am having the same problem.

    I am running the trial version of Replay Video Capture. I tried it on my desktop system with Vista Ultimate with a Realtek built in sound card and I also tried it on my Toshiba laptop with Vista Home Premium.

    In the audio test, the window is empty on the Vista Ultimate computer. On the laptop the Universal Audio adapter does not show up.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,366
    Rep Power
    10

    Default

    The Universal Audio is set up automatically when you are using a Vista machine. Go into settings and under audio select Audio Setup/Test. It should be checked. If it isn't check it and see what happens. Thanks. Also, make sure in Recording options that you have Record Audio checked.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    I am having the same issue, when i check "Use Vista Audio Recording" I get the error when I try to record, if I uncheck it then it records using the mic in my webcam. I am using the realtek built in audio with Vista 64.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,366
    Rep Power
    10

    Default

    Each system is set up differently and works a little bit differently depending on the sound card and software installed. What works for one person doesn't always work for the other. You might need to experiment with the various options to see what is going to work for you. If you continue to have a problem contact tech support.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default Cannot connect audio to encoder

    I just downloaded Replay Video. When I click record I get the msg "cannot connect audio to encoder". How to fix?

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,366
    Rep Power
    10

    Default

    Are you using Vista? If so see if you can deselect record for Vista under audio test and use something such as WAVE Out or Stereo Mix.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default Fix worked.

    Thank you.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,366
    Rep Power
    10

    Default

    Here is another suggestion for this issue.

    Ends up that this happens on Vista computers where the sound card is set on5 o7 channels surround sound. Our audio recording can only support 2 channels stereo.Here is a quick fix until we have a new update. Replay Video must be closed at this time.

    1. Right click the speaker icon on the Task bar. Click Playback Devices. Click the Speakers icon. The button Configure becomes available.

    2. Click Configure. Under Audio Channels select Stereo. Click Next to exit.

  10. #10
    Join Date
    May 2009
    Location
    Adelaide, South Australia
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    Many thanks. I have just purchased this product and couldn't get it to work. I changed my sound settings to stereo and now everything is fine.

Similar Threads

  1. Cannot install MPEG Encoder filter
    By contrarian.rw in forum Replay Video Capture
    Replies: 5
    Last Post: 03-24-2012, 10:12 AM
  2. Cannot connect audio to wave parser and cannot record
    By gepa in forum Replay Video Capture
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-2009, 11:33 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 07-11-2009, 11:17 PM
  4. Cannot connect SndCap to ASF Encoder (Vista64)
    By melanchete in forum Replay Video Capture
    Replies: 1
    Last Post: 02-10-2009, 01:28 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About these forums...
Applian Technologies makes these discussion forums available for our customers to assist other users. We do read this content and appreciate all your suggestions and comments. If you need technical support or customer service, please visit the links to the right.
Let's Be Friends